Повече за курортните зони в Анталия – 1 част
Препоръчваме от курортните зони в Анталия е Лара. Тя е идеална за всички туристи, които се нуждаят преди всичко от морето, слънцето и плажа от своята почивка. И ние препоръчваме източната част, а не западната.

Хубавата част от курортните зони в Анталия

Орнекьой не е курортна зона, а елитен жилищен район в Анталия., но става и за част от курортните зони в Анталия.  Тук има няколко хотела, но много далеч от плажа. Има апартаменти под наем близо д плажа. Плажът Oрнекиой е обществен. Плажното покритие е пясък + дребни камъчета. Шезлонгите и чадърите се заплащат - 10 лири за един шезлонг или чадър. На плажа има кафенета и барове. Крайбрежието от Орнеккой до Старото пристанище е скалист бряг, неподходящ за плажна почивка. В тази част на Анталия обаче има микроплажове, някои от тях са отбелязани на нашата карта. Повечето от тези микроплажове дори не могат да се нарекат плаж. Тук върху скалите са монтирани дървени палуби, на които са разположени шезлонги и чадъри за почиващите, а в морето хората се спускат по стълбите. Как изглежда, вижте следващата снимка, щракнете върху снимката, за да я увеличите. Тези микроплажове са платени - от 3 лири на човек.

Бихме искали да Ви обърнем внимание

За това, че по тази част на брега има хотели. Но почивката в тези хотели е изключително неудобна. Обикновено в описанието на хотелите е написано: "Уютен плаж, разположен на пет минути от хотела." Пригответе се, това ще бъде твърде уютен плаж , по-точно микроскопичен. И се пригответе, че спускането към морето ще бъде по стълби, а това е неприемливо за семейства с деца. Категорично не препоръчваме в Анталия частта от брега между Орнека и Старото пристанище за плажна почивка. Старото пристанище в Анталия е класически туристически район за тези, които пристигат с яхта. Тук няма големи хотели, но има няколко десетки къщи за гости и апартаменти под наем. Тук не се предлага All Inclusive.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *