Тренировъчни променливи за проследяване на бягаща пътека
Бягащите пътеки могат да бъдат машини за сърдечно-съдови тренировки, които могат да ви помогнат да извлечете ползите от упражненията в собствения си дом. Бягащите пътеки могат да бъдат машини за сърдечно-съдови тренировки, които могат да ви помогнат да извлечете ползите от упражненията в собствения си дом. Но преди да започнете да бягате, важно е да помислите какъв вид бягаща пътека ви трябва, за да постигнете целите си. Например, ако просто искате да увеличите общата си ежедневна активност, тогава помислете за основна бягаща пътека без всички електрически и компютъризирани звънци и свирки. Но ако имате конкретна цел като отслабване или тренировка за маратон, тогава това са определени функции, които трябва да оцените, когато започнете да пазарувате. Знаем, че има много променливи, които можете да проследите на модерната бягаща пътека. И така, направихме списък от три променливи, които можете да проследявате:  

Променливост на наклона

Възможността да променяте наклона на палубата на вашата бягаща пътека може да има значителен ефект върху вашите тренировки. Тъй като бягащите пътеки се използват на закрито, нямате допълнително въздушно съпротивление при бягане на открито. Бягането върху равна повърхност на бягаща пътека също може да не ви даде същата полза от интензивността на упражненията. Въпреки това, само леко увеличение от един процент може да увеличи съпротивлението при бягане, джогинг или ходене, за да съответства на същото въздушно съпротивление, което бихте намерили при тренировки навън. На свой ред, увеличаването на наклона на бягащата пътека може да увеличи общия ви разход на калории – дори без да се налага да бягате или бягате.  

Сърдечен ритъм

Наблюдаването на интензивността на вашата тренировка е от решаващо значение за тренировката. Най-добрият начин да наблюдавате истинската интензивност на вашите тренировки е да проверите сърдечната си честота. Много бягащи пътеки се доставят със сензори за пулс, които често се поставят на дръжките. Макар че всички тренировки ще Ви помогнат да изгорите калории.Специфичните диапазони на сърдечната честота могат да ви помогнат да тренирате. За възстановяване, сърдечно-съдова форма, сърдечно-съдова издръжливост и сърдечно-съдова сила. Въпреки че все още можете да изпитате добра тренировка без пулсови сензори за следене на сърдечната честота. Ефективността на вашите тренировки може да се увеличи значително с бягащи пътеки, които предоставят тази функционалност.  

Брои калории

Освен подобряването на общото сърдечно-съдово здраве и представяне. Много хора купуват бягащи пътеки, за да могат да увеличат удобството да имат възможност да тренират в комфорта на собствения си дом. Докато много хора са загрижени за общото здраве и сърдечно-съдовата ефективност, много хора може да искат да отслабнат по пътя.   Един от начините да гарантирате, че вашата дейност е оптимална за отслабване, е да използвате функцията за броене на калории на монитора на бягащата пътека. Изгарянето на излишните калории е от решаващо значение, за да ви помогне да загубите нежеланите мазнини. Ако знаете, че трябва да изгаряте 500 калории на ден, за да губите половин килограм мазнини всяка седмица. Тогава функцията за броене на калории на бягащата пътека може да ви помогне да определите колко време трябва да тренирате. Разберете още на този сайт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *