Продължаваме с актуализацията на онлайн магазина.
След като анализирате конкурентите, можете да започнете да подготвяте текста, а именно да зададете техническата спецификация за копирайтъра.

В този въпрос се ръководим от следното:

  • Заглавието H1 трябва да отразява дейността на компанията и да съдържа запис за високочестотния ключ.
  • Когато е възможно, те трябва да са привлекателни;
  • След като прочете текста, потребителят трябва да научи нещо ново и полезно за себе си.
  • Не препоръчваме да правите табло на честта от главната страница;
  • Ключовите запитвания трябва да са подходящи;
  • Текстът трябва да има структура.
Платно от текст е лошо възпитание. И точката. Материал, разбит на абзаци и блокове, списъци с водещи символи или номерирани списъци, таблици и др. изглеждат много по-добре. Вероятно роботът за търсене няма да забележи разликата (въпреки че не заявяваме това), но живият човек определено ще оцени такъв текстов дизайн. И жив човек ще купи вашия продукт, а не робот.

Какво друго да търсите, когато оптимизирате съдържанието на началната страница:

Скрит текст. Едно време този черен SEO трик беше много популярен сред SEO специалистите. С помощта на бял шрифт текстът с клавишите беше скрит под скрол или извън екрана. Потребителят не го видя, но роботите за търсене прочетоха текста и „взеха сайта да работи“. Сега може да дойде забрана за това. Между другото, ако сте наследили сайта и не сте сигурни, че няма скрит текст, натиснете Ctrl + A. Целият текст, включително скритият, ще бъде маркиран. И, разбира се, обърнете внимание на сигналите в Yandex.Webmaster, той съобщава за този проблем;

Продължаваме с актуализацията на онлайн магазина. Скорост на зареждане на страницата.

По отношение на SEO този параметър също е от голямо значение – избирате правилните ключови думи, оптимизирате сайта и т.н., а потребителят посещава страницата и... Тръгва си без да чака сайтът да се зареди. Срамота е, нали? За да предотвратите това, измерете скоростта на зареждане на уебсайта. Това може да се направи например с помощта на Google PageSpeed ​​Insights. Още по темата „Продължаваме с актуализацията на онлайн магазина“ можете да намерите тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *