Как да направим уеб сайт който продава или
как да превърнем посетителите в клиенти

автомат за продаване

Като собственик на бизнес, пред вас стоят две възможности при изграждането на вашия уеб сайт. Или да изградите уеб сайт от типа "красива картина" или да създадете "машина за продажби". Първият вариант е изработване на визуално привлекателен сайт, който дава информация за крайния потребител. Този тип сайт често включва много флаш анимации, съвременно модерно оформление, предлага естетичен вид и създава приятно настроението. Вторият вариант е изработване на "автомат за продажби". Това е все едно да имате пред вас силно мотивиран, първокласен, преуспяващият продавач. Той работи за вас 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата, без обедната почивка или ваканция. “Машина за продажби” е това, което ви трябва, ако имате сериозно намерение да печелите пари онлайн. Генерирането на продажби е движещата сила зад уеб сайта тип "автомат за продажби". Най-важното нещо, което трябва да се знае за този тип сайтове е, че страхотните резултати не идват случайно. "Автоматът за продажби" използва специфични техники за превръщането на посетителите в купувачи. Изграждането на уеб сайт, който да носи надежден и ефективен доход изисква вашия дизайнер да има практически опит в създаването на привличащи онлайн пари "машини за продажби". Ето няколко ключови точки, на които трябва да обърнете внимание при събеседването с вашия потенциален уеб дизайнер, ако искате да имате "автомат за продажби":

  1. Ефективен копирайтинг Езикът на сайта е това, което привлича вниманието ви и прави така, че да ви се иска да купите! Начинът на писане постепенно ви увлича и ви кара да се чувствате мотивирани да предприемат действия СЕГА! Убедителността на езика на сайта ще бъде основен фактор в това, колко пари ще прави вашия сайт. Разбира се, за да правите добри пари чрез сайта си ще трябва да разчитате не само на родните потребители в мрежата. Да кажем, че имате уеб сайт за продажба на ПРОДУКТ, и имате средно 1000 посетители на ден. ПРОДУКТЪТ струва толкова, че да печелите по $ 5. Ако вашият текст успява да превърне 2% от посетителите във ваши клиенти, то вашата печалба ще бъде $ 300 на ден (2% от 1000 е 20, 20, умножено по $ 5 = 100 $). Не е зле, като си помислите, че всичко това става автоматично. Сега нека си представим, че благодарение на добре изработения копирайтинг увеличите отношението клиенти/посетители на 3%. Така променяйки отношението клиенти/посетители само с 1% вие увеличавате продажбите си с 50%! Сега, вие печелите $ 150 на ден (3% от 1000 е 30, умножена по $ 5 = $ 150). При увеличение на реализациите с 1%, можете да получите 50% увеличение на печалбата! Убедителният копирайтинг е от решаващо значение за вашия успех. Разберете дали вашия уеб дизайнер има професионални отношения с копирайтъри и под каква форма да те. А вие как смятате, важно ли е вашия сайт да съдържа правилните думи?
  2. Система за задържане на клиенти. Всеки посетител на вашия сайт е ценно предимство. Ако не организирате база данни с информация за връзка с вашите посетители и не изследвате техните потребности вие изпускате златни възможности. Проучванията показват, че повечето онлайн сделки не се извършват при първото посещение на даден сайт. Затова трябва да събирате координати за връзка и да стимулирате посетителите на вашия сайт да се завърнат. Попитайте вашия уеб дизайнер какви методи предлага за задържане на клиенти.
  3. Портфолио от успешно функциониращи сайтове. Накрая помолете вашия уеб дизайнер да ви даде примери за успешни бизнес сайтове, създадени от него. Научете подробности за рекламните бюджети, обема на продажбите и маркетинговите стратегии на тези сайтове. Най-важния фактор, който ще повлияе на онлайн продажбите е опита на вашият уеб дизайнер в създаването на ефективни "машини за продажби".