Какво е уеб дизайн

уеб дизайн

Процесът по създаване на сайт е много повече от писане на код и оформяне на визия. Трябва да се планира всичко свързано с разработването на даден сайт, за да бъде той успешен и печеливш. Първата стъпка при планирането е да се определи какво желаете да постигнете с всяка уеб страница. Искате ли да се продават продукти или услуги, или ще изграждате търговска марка, или ще предоставяте онлайн приложение? След като сте решили каква е главната цел на вашия сайт, трябва да се придържате към нея през целия процес.

Определете предназначението на сайта

При създаване на сайт вземането на решение дали да потърсите външна помощ, трябва да разгледате бюджета и да определите дали това ще бъде дългосрочен или краткосрочен сайт за популяризиране на бизнес или продукт. При дългосрочната уеб страница ще се нуждаете от лесен за актуализиране дизайн, за разлика от сайт с кратък живот, при който това не е необходимо. При краткосрочния вариант няма да искате да вложите толкова пари или ресурси, тъй като рентабилността ще бъде само за кратък период от време. Стратегията на сайта ще определя качеството на избрания дизайнер. Дизайнерът трябва да бъде добре информиран за предназначението на сайта за да изработи страниците според нуждите ви.

Внедрете в сайта вашата маркетингова стратегия

Докато работите с вашия дизайнер трябва да сте сигурни, че сте включили елементи на маркетингова стратегия във вашия сайт. Нужно е да определите целевата си аудитория и да се обърнете към нея с правилните послания.

Създайте изчистено и завладяващо оформление

Оформлението трябва да отразява вашата стратегия и да бъде удобно за потребителя или поне за тази част от потребителите, към които възнамерявате да се насочите. Повечето сайтове е необходимо да имат карта на уеб страниците в тях, за да бъде по-лесно за потребителите да се ориентират, особено ако става дума за по-голям проект. Но по-важното е, че се улесняват търсачките при обхождането на страниците. Сайтът трябва да бъде привлекателен за потребителите, но също трябва да бъде оптимизиран за търсачките, които са източник на най-много трафик. Оптимизацията за търсещите машини е една от най-важните стратегии, с които трябва да се съобразите при създаване на уеб сайт заради трафика, който се осигурява от този метод, след като се класирате добре в търсачките.

При проектиране на интернет страниците си, трябва да имате предвид начините, които ще се използват, за привличане на трафик към сайта независимо дали това е платен трафик от рекламни банери или платено класиране в търсачките. Можете също така да използвате оптимизацията за търсачки за да си осигурите трафик чрез класиране на сайта в челните позиции за определена ключова дума. Ако стратегията или бюджетът позволяват да платите за реклама трябва да може да проследявате точно източниците на трафик. Така ще знаете от къде точно идва трафика, така че може да елиминирате рекламата, която не работи и да увеличите тази, която работи . Социалните медии могат да бъдат един чудесен инструмент, който да интегрирате в стратегията за изпълнение на целите на вашия сайт. Facebook, например е един страхотен начин да си създадете последователи и да си докарате повече трафик към сайта. Освен това чрез Facebook може да създадете кратки реклами, които ще се покажат на потребителите, когато търсят страници на други хора. Резултатите от платената реклама в Facebook са уникални с това, че са много бързи и избора на целевата демографска информация е много повече от колкото в другите сайтове. Twitter е друг голям инструмент, с който може да вдигате шум около вашата фирма или сайт. С Twitter можете да си създадете последователи, които да проверяват вашия уеб сайт за актуализации или нови продукти, което е страхотен начин за изграждане на дългосрочна бизнес стратегия.