Възможностите на търсенето по местоположение

Много фирми не успяват да се възползват напълно от всички възможности, които предлага интернет за да представят техния бизнес. Една от тях е местното търсене, което се предлага от търсачките. Идеята за използване на местно търсене започна да се използва пълноценно отскоро. Факт е , че повече от една трета от заявките за търсене в търсачките са местни търсения, които включват добавяне на географски термини, като пощенски код, град, имена на улици и други. Чрез извършване на местното търсене, потребителите на интернет могат да намалят броя на резултатите, които са открити от търсещите машини. По този начин много по-лесно може да се открият адекватни резултати от търсенето, защото само тези заявки, които са свързани с търсенето се добавят в резултатите.

Печелене на клиенти

Ако търсите "Авточасти" и "София", търсачката ще покаже единствено предлагащите части за коли, които се намират в София, а не автомобилните магазини в цяла България. При използване на местно търсене, може дори да се видят резултатите нанесени върху картата, така че потребителят лесно да прецени кои от тях са разположени най-близо до него. Функцията „карта“ на местното търсене е важна, защото хората предпочитат да използват услугите на фирми, които са в близост до тях. Според изследване, повече от половината от хората, които използват Yellow Pages разглеждат местоположението на бизнеса, преди изобщо да прочетат реклама или друга предоставена информация. Възможността да се извърши търсене по местоположение улеснява изключително интернет потребителите в процеса на търсене. Въпреки нарастващото използване на функцията за местно търсене, много бизнеси не успяват да се възползват напълно от това предимство.

Хората търсят информация в Интернет. Дайте им я!

В действителност основната причина хората да влизат в интернет, не е за да правят покупки, а за да могат да научат повече за бизнеса, с който обмислят да работят. Изследванията показват, че повечето хора, които проучват продукти онлайн всъщност правят покупките си от магазините, които са разположени в близост до тях. В действителност около 40% от направените търсения за стока или услуга завършват с покупка на същата в рамките на 5-12 седмици. Знаейки тази информация, трябва да използвате Интернет, за да направите вашия бизнес успешен. За да улесните потребителите да ви намерят, трябва да им помогнете, когато извършват местно търсене. Първата стъпка, която трябва да предприемете е да извършите търсене на бизнеса си онлайн с различни търсачки за да можете да разберете дали вашият бизнес ще се появи. Ако не намирате информация за вас, трябва да се вземат някои мерки, за да промените това. Ако не предприемете нужните действия, може да се лишите от стотици потенциални клиенти.

Възползвайте се от възможностите

Днешните потребители очакват, че най-добрия начин да намерят информация за дадена фирма е чрез онлайн търсене. При положение, че са имали частична информация за вас, но вашият бизнес не се появи в класациите на търсачките, те ще останат разочаровани. Ако не са знаели нищо за вас и не ви забележат в резултатите на търсещите машини, никога няма и да научат за вашето съществуване. С цел да помогне на клиентите си да ви намерят, трябва първо да мислите за това, което клиентите искат да знаят. Например, те може би ще искат да знаят, какво е работното ви време и дали предлагате специални предложения. Още биха искали да знаят, ако имате някакви специфични възможности за плащане, или какви известни марки предлагате. В действителност, колкото повече информация можете да предоставите за вашия бизнес, толкова по-добре. Дори даването на съвети как да се избере даден продукт или друга полезна информация може да помогне на клиентите да се почувстват добре на вашия сайт. Като се възползвате от търсенето по местоположение можете да предоставите на своите потенциални клиенти повече от бизнес адрес и телефонен номер. Допълнителната информация, която предоставяте онлайн може да ви помогне да изградите връзка с потенциалните си клиенти. Това ще увеличи вероятността те да се обърнат към вас, когато дойде време да направят покупка.

Осигуряването на интернет присъствие е добър начин да се свържете с клиенти, които са по-склонни да направят покупка. Изследванията показва, че тези, които използват интернет, за да извършват своите проучвания са по-добре образовани и печелят повече пари. Тези, които разчитат на интернет също са склонни да направят по-големи покупки. Така, че изграждането на интернет присъствие помага не само за достигане до повече клиенти, но също така помага да привлечете клиентите, които са по-склонни да направят покупка. Какъв по-добър стимул за изграждане на присъствие в Интернет от това?