Какво трябва да знаем за процедурата бондинг?
Навици като стискане на зъби и гризане на нокти могат да съкратят продължителността на тази терапия. Зъбите, към които се прилага процесът на свързване, получават същата дентална грижа като естествените зъби. В тази статия ще разберете повече за процедурата бондинг.

Материалите, използвани при процедурата бондинг

Те имат почти същите характеристики като зъбната редица и могат да променят цвета си точно толкова, колкото и естествените зъби. Когато грапавостта на повърхността е сведена до минимум с добър процес на полиране, устойчивостта на процеса на свързване срещу обезцветяване се увеличава. Навици като пиене на чай, кафе и пушене на цигари могат да причинят същите обезцветявания, които образуват върху естествените зъби, зъбите, които са били свързани, но тези обезцветявания могат да бъдат отстранени с прости процеси на почистване и полиране. Процедурата бондинг с висококачествен фотополимер, който може да коригира формата, цвета на зъбите и да запълни увеличеното междузъбно пространство. Предимството пред керамичните процедури е, че е необходимо само едно посещение, както и по-ниската цена.

Процедурата бондинг може да се извърши с цел:

  • Възстановяване на зъби, засегнати от кариес (използват се композитни материали за запълване на кариозни кухини);
  • Възстановяване на зъби с чипове или пукнатини;
  • Подобряване на външния вид на обезцветени зъби;
  • Затваряне на междузъбните пространства;
  • Увеличаване на дължината на зъбите;
  • Промени във формата на зъбите;
  • Като алтернатива на амалгамните пломби;
  • За създаване на защитно покритие върху корена на зъб, който е бил изложен поради рецесия на венците.
В съвременната дентална медицина постигането на функция и естетика с минимално използване на материали е от фундаментално значение. Белите и равни зъби са вълшебното огледало на красивата усмивка. Сивите и неравни зъби пречат на човек да се усмихва свободно, което го тласка към самотата. Адхезивните системи са добавки към зъба, които се правят за промяна на цвета или формата на зъба, увеличаване или лечение на някакъв дефект. Използваните за целта материали се прикрепват към повърхността на зъбите и по този начин лесно се отстранява дефектът във формата и цвета. Повече информация за процедурата бондинг можете да намерите на smilehubvarna.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *