Как да нямаме запушване на канализацията – 1 част
Каква е основната причина за запушване при експлоатация на канализационната система, в допълнение към обичайната небрежност под формата на изхвърлен парцал, е описано подробно в статията. Най-важният начин бързо да отреагирате е промиване с гореща вода, над 60 ° C, поне 15 минути канализация. това е особено важно в кухнята. Ако това се прави редовно, на всеки две седмици, тогава ще предотвратите образуването на задръстване, което по-късно може да доведе до мъртва запушалка.

Почистващи препарати против запушване на канали

Използването на различни рекламирани почистващи препарати е ефективно само за кратък период и разстояние. А прахообразните продукти, съдържащи сода, са дори опасни поради риска от ускорено свръхрастеж на тръбите, което води до намаляване на диаметъра на канализацията. И последният важен елемент е мазниноуловител. Просто е необходимо в столове, кафенета, за големи семейства, където обичат вкусна сочна и мазна храна. При инсталиране на мазниноуловител 50% от проблемите със запушване изчезват. Особено сега има голям избор дори за малка кухня.

Помислете за почистване на мивката, каналите, сифона, WC стъпка по стъпка, останалите водопроводни инсталации се почистват по подобен алгоритъм.

Необходимият инструмент е бутало (бутало); дренажна тапа отстранява тапа, образувана от отпадъци във вана и мивка и др.; за тоалетна е по-добре да използвате специално проектирана бормашина за тоалетна (тоалетна), поставена в цилиндър, който ясно фиксира монтажа на края на проводника на входа на сифона; кофи; парцали и средства за измиване на канализацията. Не Ви препоръчваме използването на химически почистващи препарати, ако са напълно запушени преди механично почистване. Най-ефективните почистващи препарати съдържат основи, които са опасни и могат да повредят системата, ако бъдат оставени там да престоят за дълго време.

Ако водата тече през ръба, покрийте с парцал.

Ако имате пералня или съдомиялна машина, чиито тръби водят до мивката, трябва да блокирате подаването на въздух към машините. Проверете дали водата напълно покрива чашата на буталото. Равномерно покрийте ръба на чашата с вазелин и поставете чашата на буталото над центъра на запушената тръба. Без да повдигате чашата от повърхността, натиснете 10 пъти с кратки, бързи движения, след което бързо извадете буталото. Ако е необходимо повторете процедурата няколко пъти. Ако запушване остане, преминете към втората стъпка (стъпка 2). Спрете водата, поставете кофа под сифона, развийте капачката на сифона и откачете сифона. Измийте го с препарат и четка за бутилки. Ако няма сифон и вместо него има гофрирана тръба със змия, тогава просто трябва да я развиете от мивката и да я извадите от пластмасовата канализационна тръба и да извършите същата операция. Съберете сифона и включете гореща вода за 5 минути. Между другото, почистването на сифона премахва втората причина за миризмата на канализацията. Ако запушване продължава, преминете към стъпка 3.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *