Вискозен килим за детска стая

Какъв килим да изберем за детската стая – част 2

Избирайте с внимание. Вълненият килим за детска стая на пръв поглед изглежда най-добрият избор, защото е най-издръжливият, практичен, топъл, мек, естествен и красив. Вълната обаче има голям недостатък - тя е потенциален алерген. Ето защо трябва да купувате вълнен килим за детска стая само ако сте напълно сигурни, че детето не е алергично към вълна. Килим от юта, сизал, лен, водорасли и др. - постелки, плоски тъкани от растителни материали, са достъпни, хипоалергенни, екологични, устойчиви на износване (дори ноктите на домашни любимци не се страхуват) и са лесни за химическо чистене. Но, за съжаление, всички постелки се страхуват от мокро почистване и също са твърди, така че не са подходящи за декориране на детска спалня. В същото време в тийнейджърска стая еко килимите за детска стая ще бъдат много добри.

Памучни килими и тъкани килими за детски стаи.

Тъканите (свързани) памучни килими за детски стаи са по-достъпна и най-важното хипоалергенна алтернатива на вълнените килими. Такова покритие ще бъде топло, меко и лесно за грижа. Но тъканите памучни килими за детски стаи са особено подходящи за най-малките стаи, защото могат и трябва да се перат често в пишеща машина. Вярно е, че всеки памучен килим губи от вълнени и найлонови покрития по отношение на издръжливостта. Акрилен килим за детска стая - Този вид килим за детска стая има ниска цена и средно качество, не е много издръжлив, не е много мек, не задържа добре топлината и не се почиства толкова лесно.

Най-лошият избор

Килими за детски стаи от полипропилен тип BCF - продуктите от полипропилен с тази маркировка ще издържат само 1-3 години, бързо се замърсяват, трудно се почистват, избледняват и най-важното - изливат, така че могат да причинят алергии. Вискозен килим за детска стая - не е толкова лош, но не понася мокро почистване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *